keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Bluetooth kypärään BT Interphone

BT Interphone + Handsfree Bluetooth for Motorcycle and Skiing Helmet (7-Hour Talk/100-Hour Standby)
DealExtreme nettikaupasta tilasin vuonna 2010 bluetooth kuulokkeet kypärään. Jos summa jää alle 43,40€ kaikkine kuluineen, ei tullia tarvitse maksaa. Itse valitsin tilausta nopeutaakseni EMS expressin,  jolloin paketti piti hakea lentokentän tullipostista ja maksaa ALV.

Toimitus Kiinasta kesti kaksi viikkoa ja hintaa ALVeineen tuli 68eur.
Garmin ZUMO 660 kuulokkeiden paritus ei toimi kunnolla. Musiikin saa kuulumaan mutta ääniopasteita ei. En suosittele näitä kuullokkeita Zumo 660 kanssa.
————————————————–
Paritin kuulokkeet Garmin Zumo 660 kanssa ja musiikki kuuluu hienosti (kun ottaa Zumosta mykistyksen ensin pois)
Sitten paritin Puhelimen ja Zumon mutta puhelimen äänet kuuluu vain Zumosta. Piti aloittaa alusta ja parittaa ensin Zumo ja puhelin ja sitten vasta kuulokket ja Zumo niin alkoi toimimaan.
Zumo haki puhelimesta osoitekirjan automaattisesti. Tosin yhteyden kun katkaisi tai Zumon sammutti, niin osoitekirjakin hävisi. Aina kun yhteyden avaa niin syncronoinnin pitäisi päivittää osoitekirjan Zumoon. Näin se ei aina kuminkaan tee jolloin osoitekirjaa ei Zumosta löydy. Tähän auttaa uudellen paritus.
Garminin sivujen mukaan Nokia N70 ei toimi Zumon kanssa mutta itsella toimii hienosti.
Kun puhelin on Zumossa ja Zumo kuulokkeissa niin puhelimen ohjaus onnistuu vain Zumolla. Kuulokkeiden vastaus napit ei toimi.
Interphonen kun liittää suoraan puhelimeen niin vastaus napit yms toimii kuulokkeista.
Musiikki kuulosti paremmalta Zumosta kuin N70 puhelimesta.
Ajaessa musiikki katkeaa kun opasteen pitäisi tulla mutta mitään ei kuulu. Myöskun puhelun jälkeen ei musiikkia saa enää kuulumaan ennen kuin uudellenkäynnistää kaikki. Tämä johtuu Zumo 660 navista.
Eli oma Zumoni osaa BT käytössä vain yhden toiminnon kerrallaan.
Kahdet kypäräpuhelimet saa toimimaan keskenään. Ohjeessa neuvotaan myös kolmen Interphonen yhteiskäytöstä jossa kumminkin voi puhua vain yhden kanssa kerrallaan. En ole näitä ominaisuuksia testannut.
- Interphonessa:
- 500m kantavuus aukealla paikalla,kahden BT kypäräpuhelimen välillä. Yleensä 300m. Yhteyden aikana molemmat voi puhua samaan aikaan.
-
Luvattu kuuluvuus 120km/h ast.
- 10m BT yhteys laitteisiin.
- Äänet saa kuulumaan streona (A2DP ominaisuus)
- Luvattu 7 tunnin puheaika.
- Tukee nopeaa 3,0Mbsek tiedonsiirtonopeutta ja virheenkorjausta  (EDR-laajennus BT 2.0)
- Kuulokkeet liitetty 3,5mm plugilla jonka voi liittää tarvittaessa vaikka MP3 soittimeen.
- Lataus miniUSB 5Vcd. Verkkolaturi oli USA mallinen.
- Vastaa puheluun automaattisesti 5sek jälkeen.
- Painamalla kuulokkeesta vihreää luuria 2-3sek, soittaa puhelin viimeksi soitettuun numeroon.
Ensimmäisen laitteen parittaminen. Paina pitkään punaista nappia jonka jälkeen ledi vilkkuu sinisenä ja punaisena. Myöhemmin muutlaitteet löysi Interphonen saman tien. Salasana on 0000.
Kaksi Interphonea paritetaan painamalla molemmista punaista luuria samaan aikaan. Punainen ja sininen vilkkuu.
Jos haluaa kolmannen paritettua niin sammuta laite B ja parita laite C. Laittesta A valitaan painamalla punaista pitkään, kumman kanssa puhutaan. Jos puhut laitteen B kanssa niin laite C puheet ei kuulu silloin A laitteessa.
Se kuuleeko laitteet B ja C toisiaan jäi epäselväksi. En ole tätä vielä testannut.
———————————
PÄIVITETTY 2010.

Siirretty sivuilta http://jokuraja.blogit.fi/bluetooth-kyparaan-bt-interphone/

 Tekniikka vanhenee nopeasti. Nykyään sitä miettii jo ihan muita juttuja eikä ehdi päivittämään näitä sivuja. Toki virheet koitan korjata…
-------------------------------------









2 Kommenttia artikkeliin “Bluetooth kypärään BT Interphone”

  1. V.P:
    Esim Nokian kolmenkympin bluetooth BH-111 sekä joku edukas kypäräkuulokesetti. Saat alta viidenkybän toimivan yhdistelmän vaikkapa kännykkänavia varten. Tarakkaharakalle sama setti ja puhelimethan voi parittaa myös sinihampaalla eikä kasvata saldoakaan.
    Upotin kuulokkeet kypärään. Minijack alle 10 cm varalla toppausten alta leukatuen sisäpuolelle. Velcroa pätkä superliimalla Bluetoothin taakse ja toinen suikale kypärän leukatuen sisäkaareen sopivalle hollille. Avot sano ..ssä. Toimii kuin junan vessa eikä edes haise ; )
  2. manaatti:
    Hyvältä vaikuttaa.. Toimiiko siis käytännössä niin, että bluetooth pistetää puhelimesta päälle ja yhistetää tuo laite ja puhelin ja pitää soittaa periaatteessa toiselle..? vai onko niin, että 2 tuollaista BT Interphonea toimii ainoastaan keskenään? Silloin ei tulisi niin kovia puhelinlaskuja..
    Jos puhuu toisen kanssa, niin voiko silloin kunnella myös musiikkia puhelimen kautta?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti