keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Kypäräkamera Opticam MD80 ActionCam mini DV D001 Spy Camera

MD80 on pienikokoinen videokamera. Ajattelin tehdä tästä kypäräkameran. Vuonna 2010 tilasin kaksi kameraa ebaysta hintaan $35.96 eli 27,03€ eli 13,5eur/kpl. Näiden toimitukseen kuului silikoninen kameransuoja. Myyjä oli 366open. Tilauksesta meni neljä viikkoa kunnes kamerat oli postilaatikossa. Tuhkapilvi pitkitti toimitusta. Maksoin PayPalilla.
Kamera kuvaa 720×480 30fps. Akun luvataan kestävän noin kaksi tuntia. Kamera tukee 8Gb miniSDHC korttia.
8Gb miniSDHC kortin + SD adapterin tilasin ebaysta 14,27€ hintaan.
Kamera lähtee päälle Power napista. Kuvaus alkaa kun painaa kameran päällä olevaa nappia. Mode napista painamalla saa ääniohjatun kuvaustilan päälle. Katso Verkkokauppa.com ohjeet pdf. Kamerassa on punainen ja sininen ledi joista pitää päätellä mitä kamera tekee.
Kun kameran kytkee tietokoneeseen, näkyy muistikortin sisältö ulkoisena kiintolevynä. Kun MODE nappia painaa, kamera vaihtuu webcameraksi. Ensin piti asentaa ajuri mukana tulleelta CD:ltä. AMCap ohjelmassa kamera näkyy webkamerana.
Aikaleiman saa muutettua laittamalla CD:ltä löytyvän TAG.TXT tiedoston muistikortin juureen ja käynnistämällä kamera uudelleen. Tekstitiedostoon voi ajan vaihtaa. Kamera poistaa TAG.TXT tiedoston muistikortilta luettuaan sen.
Aikaleiman voi poistaa joko leikkaamalla kuvasta sen verran pois tai käyttämällä Virtualdubissa filtteriä. Katso Youtubesta lisää. Kamerasta sitä ei pois saa.
Akussa on leima 3,7V. Kameraa ei voi ladata samaan aikaan kun kuvaa. Tallennus katkeaa heti kun USB johdon kytkee vaikka USB johto tulisi laturista. Ajattelin rakennella AA akuista uuden erillisen akun nykyisen akun tilalle.
Verkkokauppa.com myy saman näköistä kameraa jossa mukana tulee 2Gb microSD kortti. Laturi on euro mallia kun tässä ostamassani se on USA malli.
-klipsi kiinnitys, magneettikiinnitys, kiinteä teline ruuvirei’illä, ajuri CD ja USB johto löytyy myös tästä Kiinan kamerastanikin.
Lisäksi tässä oli silikoni suoja ja rannehihna. Hieno pahvi kotelo puutui.
Huonot puolet:
- Aika leimaa ei saa kamerasta pois
- Ei voi lataa kuvaiksen aikana
- Suttuinen kuva verrattuna perus videokameroihin. Hyvä kuva kokoonsa nähden.
- Kypäräkameraksi joutuu itse kehittelemään kiinnitystä.
Hyvät puolet.
- Hintaa kameralla oli 13,5€ +8Gb microSD 14,27€ =27,8€
- Koko
ContourHD olisi varmasti paljon parempi kypäräkameraksi.

PÄIVITETTY 2010.

 Siirretty sivuilta http://jokuraja.blogit.fi/opticam-md80-actioncam-mini-dv-d001-spy-camera/

Tekniikka vanhenee nopeasti. Nykyään sitä miettii jo ihan muita juttuja eikä ehdi päivittämään näitä sivuja. Toki virheet koitan korjata…

Yksi kommentti artikkeliin “Kypäräkamera Opticam MD80 ActionCam mini DV D001 Spy Camera”

  1. Janne:
    miten sait ajurit asennettua? Ei tue 64 bittisiä käyttöjärjestelmiä, enkä löydä vastaavia ajureita mistään!
    —————–
    - 32 bittisillä menään eli ei tietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti